Glad

Igår tog jag volvon och åkte för att möta upp/hämta mitt <3. Lesjöfors möttes vi. Nu är jag gladare än gladast :)

Han är och jobbar och jag är här hemma ensam och ska försöka göra lite vettiga saker innan alla kommer hem från jobb och skola.

Borde börja packa också, Jag och J åker ju upp till Venjan imorgon em/kväll. Och imorn har jag inte många minuter till övers!
Systemet står på schemat sedan länge;) Minst ett ridpass ska jag hinna med helst två. Båda de grå.

Nej nu får jag sätta igång med mina sysslor. Klippa gräset innan det börjar regna och laga mat innan folket kommer hem!


Saknar mina små sötnosar :)

/S

Nu verkar hösten ha tagit över totalt!

Fy vilket pissväder det är ute idag. Jag hade tänkt åka iväg och gå ut på en långpromenad med Flisan i skogen, men det tog verkligen emot när jag gick ut och satte mig i bilen... Styrde mot 4H istället. Blev kvar där ett bra tag och snackade lite skit med folket där.
Men se när jag väl bestämde mig för att åka så var det fortfarande lika pissigt ute, blåst och regn (ingen bra combo). Åkte hem istället.

Det är en sån här dag när man ska göra massa nyttiga inneaktiviteter, typ städa... inte roligt för fem öre men det kanske är dags att ta tag i det! Började ju igår så det är väl bara att fortsätta då ;)

Får belöna mig själv med något efteråt... vad det nu ska vara?

/S

GRATIS SPOTIFY PREMIUM!!

http://www.gratispremium.com/?ref=579191

Klicka på länken och börja, det funkar verkligen!

/S

En kväll som förr!

Ja gårdagen var trevlig förutom vissa detaljer och incidenter (inte jag).
Johanna bjöd på god mat och kladdkaka! Mkt mumsigt :) Vi drack, eller i alla fall jag drack rosé heeela kvällen/natten. Bröt av med någon cider in emellan, precis lagom nivå på det hela måste jag säga!

Vi drog vidare in till stan drack mer rosé på Ankans uteservering. Sedan bar det av till Harrys. Inte ett ställe i min smak precis men det blir vad man gör det till ;) Själv stod jag vid spelbordet och speolade bort mina sista korvören på black jack... killen som skötte det hela fick förklara för blondinen på andra sidan bordet hur det gick till.
Det gick väldigt bra en period, vann 80 spänn men spelade självklart bort dom lika snabbt. Det var skoj och killen vid spelbordet bara skrattade och skakade i huvudet när jag kom tillbaka gång på gång ;)

Hemma var jag inte för än kl 3, fick skjuts av Maddes pojkvän som jag nog snackade öronen av på vägen hem, jag blir rätt bra på att snacka som sagt med lite vin i kroppen. Snackade med en norsk göbbe på harrys också om jobb, knöt lite jobbkontakter så där en lördagsnatt!

/S


Värmskog, fiska, festa!

Idag gick jag upp i hyfsad tid för att åka till Värmskog och lämna Flisan till mor och far... Båda systrarna Nilsson har planerat utgång ikväll nämligen.
Fiskade lite gjorde jag när jag ändå var där, skojigt faktiskt även om jag aldrig får någon fisk!

Gjorde ett stopp på Bergvik på vägen hem och trängdes med resten av Värmlands befolkning kändes det som. Visst det brukar vara mkt folk men idag fick jag verkligen åka runt och leta länge efter en tom parkeringsruta och man fick zik zaka sig fram där inne! Present hittade jag. Mitt kort funkade inte, så jag kollade nu när jag kom hem och det var visst väääldigt slut på pengar... kontot låg på -50,25kr  *oops* Inte bra med tanke på kvällens aktivitet! Rånat mitt sparkanto på ett par hundralappar, mer blir det inte idag! ;) (Lever på förfesten)

Fest ikväll, Johanna fyller 20 GRATTIS :D
Jag är för ovanlighetens skull ganska taggad för ikväll :) Har varit lite opepp på senaste tiden.
Ses vi i dimman ute på Karlstads krogar ikväll?!



/S


Fredag och ensam

nästan i alla fall... djuren är ju här också allihop :)
Hade varit perfa att styra kräftskiva denna helgen men det blev lite kort varsel tyvär... Jaja imorn ska jag på 20 års fest hos Johanna! (Om exakt en vecka är det min tur)

Idag har jag ridit Leo igen, samt miljötränat honom lite. Han är nämligen LIVRÄDD för grisarna som han råkar bo granne med och måste ta sig förbi varje gång han ska in och ut ur stallet.. Det verkar släppa lite i alla fall.

Det är fredag som sagt, jag har suttit hemma hela kvällen, hade varit roligt att gå på Winnerbäck men inte ensam... synd att jag inte planerade det i tid så att jag kunde ha hittat sällskap.

Saknar min fina nått enormt idag, men nu är det inte sååå många dagar kvar tills han kommer till mig i alla fall *håll ut*

/S.Nilsson som äntligen har en plan för sitt liv och kan pusta ut!!! :D

NU VET JAG!

Klockan är 11.43 den 20 augusti och S.Nilsson har äntligen bestämt sig efter att ha tagit sig en rejäl funderare här på morgonen!

RÖNTGENSJUKSKÖTERSKA, otippat?! OH jaa, men det ni inte vet är att jag faktiskt sökte detta också men prioriterade det inte speciellt högt.
Efter att ha vägt lita för och nackdelar för läraryrket så tippar vågen neråt ändå. Röntgensjuksköterska vill jag bli! Kanske finns också en liten chans att få jobba med det som jag absolut allra helst vill (djur) genom denna utbildning!

Intagningen var dock hyffsat hög på betyget men högskoleprovet var lägsta intagning 0,6 och jag har just nu 0,8! :D
Blir att göra högskoleprovet igen nu i höst och försöka få ännu lite bättre!!

/S


Frisören fick mig att tänka om...

Jag var iväg till bergvik och klippte mig imorse (bara topparna) och hade en väldigt trevlig frisör. Vi pratade om utbildning, vilket är väldigt aktuellt i mitt fall och hon gav mig lite råd.
Hon tyckte tex inte att det var någon idé att börja på ett program om man inte var helt säker på att det är rätt... utan tyckte att det var bättre att försöka jobba och plugga upp lite kurser på kunvux.

Har högljuda samtal med pappa VARJE dag, han tycker absolut att jag ska bli lärare... men det är MITT liv och MITT beslut försöker jag förklara. *grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr* jag blir bara så himla förbannad innan vi ens har börjat diskussionen.

JAG VET INTE HUR JAG SKA GÖRA!!!! mindre än 2v kvar!!! :S

Jajaa jag var i stallet och rensade tankarna för en kort stund. Red Leo på hans premiärtur på gården och bland hästarna. Gick mkt bra mot slutet då han äntligen kunde komma till ro, stadig och fin.. *sööt*
Väl hemma igen så drog karusellen igång med pappa igen... nu har jag stängt in mig på mitt rum med datorn ;)

/S

uh vad jag bloggar. (TÄVLINGAR längst ned)

Jaha då satt jag här igen då.. kan inte låta bli!

Jag har i alla fall fixat alla mina sysslor idag, känner mig nöjd.
Imorgon fm ska jag klippa mig, det fanns ingen drop in tid idag tyvär. Herregud vad folk det var på bergvik, jobbar inte de flesta nu likasom!? Svårt att hitta parkering en onsdag fm... inte riktigt klokt faktiskt.
Va inne i lite klädaffärer och kollade läget lite (tro det eller ej men jag hade inte planerat att köpa) hittade absolut ingenting som föll mig i smaken.. bara masa tråkigt var det. Plånboken blir glad!

Åkte till 4H och hade Flisan med mig. Vi tog hand om Elmer och sen var jag ute och red i paddocken ett tag. Gick hyffsat, men inte helt bra. Det var lite rörigt runt omkring med maskiner som håller på att fixa för asfaltering runt huset så jag hade inte så stora förväntningar på nervvraket... men hyffsat som sagt.
 


Bilderna är dock inte från idag utan från förra veckan..

Nu ska jag ute och motionera voffsi en stund (och mig själv för den delen, smällde nyss i mig en hel skål med glass *göttgött*)

Här är jag med och tävlar om uursnygga ridbyxor, var med ni också alla mina hästvänner! :)

Tävlar också om den här hjälmen! HÄR

/S

Onsdagens planer

Nu kanske ni tror att jag precis har vaknat och slagit på datorn...men icke!
07.00 gick jag upp för att skjutsa mamma till jobbet, jag ville så klart ha bilen ;)

För idag ska jag åka till Bergvik en sväng och se om jag kan få någon drop in tid för att klippa av lite av mitt väldigt slitna hår som jag inte ens kommer ihåg när jag klippte sist! :S Nej FY nu är det dags att börja med regelbundna klipptider, boka direkt efter avslutad klippning!

Måste också besöka apoteket och skaffa mer piller...

Sen till 4H en sväng och kolla in finaste Leonardo som nu har flyttat in :) Äntligen ses vi igen. Jag hade honom som 4åring en sommar ute på hammarö, en mkt underbar tid med träningar och tävlingar...blandade resultat men fantastiskt underbart. Han passar mig som handen i handsken! <3
Ska kolla läget och se om Elmer behöver sig en tur också :)

Asgårds Leonardo <3


Gjorde föresten fynd igår på Ö&B i edsvalla. 4 st vojlockar för 20kr!!!! Skänkes till 4H, för själv får jag inte förvara mer saker i förådet (kunde inte gå förbi dom utan att köpa några stycken 5:-/st är ju omänskligt billigt!).
Besökte även Carlstad Depå outletbutik som ligger brevid Ö&B. Hittade jättefina jackor från Kingsland. VILL HA!!! Dock är min plånbok lite utsliten just nu och behöver lite påfyllning så det får vänta ett tag.

Lite djurvård har jag också att göra, klippa klor på hunden och tvätta sår på katten..

Nej nu ska jag sätta igång med allt som ska göras :)

/S

2 veckor är en evighet

Nu är jag hemma i värmeland igen efter ännu en underbar helg med min kära :)

Jag ska nu dra historien kort från början...
Venjan en liten by i dalarnas län har gått från att vara en riktig bonnhåla där det bara existerade tanter och gubbar med rullatorer till en fin liten by med trevligt folk och vårat fina hus som jag är bered att ta över i framtiden!
Från tidig ålder till för ca ett år sen bokstavligen vägrade jag att följa med när familjen skulle åka dit.
Mutor som ridturer, shopping, utflykter, att få ha hur hög volym och lyssna på vad jag vill i bilen på vägen dit och en bestämd dag och klockslag när vi skulle åka hem fick mig att ändå följa med trots allt.
Pappa och mamma hyrde till och med en kanin till mig och min syster dom veckorna vi skulle vara där en sommar!
Snickrade ihop trähästar gjorde pappa också en sommar.
Att vara där var en pina, det fanns absolut ingenting att göra. Man såg inte en människa i samma ålder, bara tanter och gubbar. Kändes som att vara vid världens ände.

Jag minns att pappa alltid sa till mig "du ska se att om några år när du blivit lite äldre så kommer du också uppskatta det här stället". Vilket jag STARKT förnekade och skrattade bort!

Ni kan tro att dom blev förvånade när jag första gången frivilligt följde med!
Nu är det jag som är där oftast. Tjatar till mig bilen över helgen och åker dit.

Tänk hur det kan bli när kärleken spelar in.

Distansförhållande är ju så klart jobbigt när det kommer till att skiljas åt efter en intensiv tid tillsammans, men alltid lika underbart är man träffas igen.
För mig känns 1 dag som vi nu har varit ifrån varandra som en hel vecka! Saknad som gör ont.
Jag har verkligen en helt underbar pojkvän och hade det inte känts så här bra som det verkligen gör så hade jag nog inte stått ut 24 mils avstånd men det här som vi har är verkligen värt att kämpa för.

Jag älskar dig <3


/S




uppdatering från dalarnas län

Hej!

Nu sitter jag hemma hos J och bloggar från hans dator :) (och dricker vin)
Har åkt VW hit, gillar den bilen skarpt. Så himla lagom liksom, inte för stor och inte för liten! PERFEKT!
Resan gick bra, det var ganska mkt trafik nästan hela vägen + ett vägarbete där jag fick stå och vänta i nästan en halvtimme!

Nu blir det nog lite lugnt med bloggandet under helgen, uppd. när jag kommer hem :)

ha´de bra hörrni!

/S

Imorgon = fet träningsvärk

Hejsan igen!

Idag har jag varit i stallet i två omgångar till och med ;) Kan inte hålla mig därifrån...
Tog med mig syster också och vi hade tänkt fota lite men då hade jag visst glömt batteriet till kameran hemma i laddaren. Några mobilbilder blev det men dom får ni inte se för än jag har köpt en sån där makapär till minneskortet så att det passar i datorn.

Jamaica och Elmer fick sig ett pass var. Gick hyffsat med båda. Elmer fin som alltid men lite spänd och stel i höger varv.

Åkte hem och kastade i mig en bit mat och tog bilen tillbaka till 4H. Plockade även upp Hanna på vägen :)
Red ett pass till på Elmer ;) Fin men blev spänd som vanligt när man börjar höja kraven lite.

Imorgon bär det av till Venjan och min älskade <3. Ska köra en bil som jag aldrig ens suttit i förut, käns bra...njaa, men det ska nog gå bra. Det är farfars bil en VW golf combi. Växellådan är inte som på våra bilar riktigt bara. Backen sitter på ettans plats! *skumt*


Eftersom jag inte har några bilder från dagens ridpass så bjuder jag på en från förra sommaren. Våran dåvarande foderhäst Alva, ett underbart varmblod.

/S.Nilsson

Stroke

Jag har visst glömt att berätta om min stackars farfar som för ca 2,5 veckor sedan fick en stroke.
Han föll ihop. Tappade talet, en del av förståndet och var till en början förlamad i hela högra kroppshalvan (vilket försvann på bara ett par dagar).

Han som alltid varit världens socialaste människa kan nu inte uttrycka sig i ord. Till en början under första veckan var han förkrossad och grät mest hela tiden. Nu är han sig själv igen till humöret i alla fall. Han babblar på med sitt eget språk som ingen förstår, skrattar och visslar som alltid. Skojar med sjukhuspersonalen och sina grannar.
Jag tror att han kommer långt på sin inställning och sitt humör. 
De har träning med honom varje dag och han gör framsteg. Igår började logopeden (talpedagogen) att jobba med honom också. Återstår att se hur mkt av talet som kommer tillbaka.

hoppashoppashoppas...

Kort om stroke:

Stroke är ett samlingsnamn på hjärninfarkt – blodpropp i hjärnan – och hjärnblödning. Stroke kan bli mycket allvarligt och måste omgående behandlas på sjukhus.
Förutom de direkta följderna av hjärnskadan, till exempel förlamning och talsvårigheter, finns även andra följder av stroke som kräver behandling, som exempelvis:
*Depressioner
*Blodproppar
*lunginflamation

Rehabiliteringen är ofta den viktigaste delen av behandlingen. Den sker dels på sjukhus och dels i hemmet. Många olika yrkesgrupper arbetar tillsammans, till exempel läkare, arbetsterapeut, sjukgymnast och logoped.


Det allra värsta är när han försöker prata med en och man inte förstår. Varje gång jag är där på besök så försöker han säga något till mig, samma sak varje gång och jag förstår ju så klart inte ett ord... vad gör man liksom, nickar och håller med om något man inte alls vet vad det handlar om.

Krya på dig lilla farfar!

/Sofia


Bilar, jag säger bara bilar!

Herregud vilken dag!
Krångliga bilar.
Vi tar det från början...

Jag gick upp tidigt idag också för att skjutsa mamma till sin första jobbdag efter semestern. (Volvo V70:n)
Både dit och hem utan problem.. något segare än vanligt att starta, men inget som man la märke till direkt.

Hem och ut på morgonprome med Flisan. Frukost på det och lite morgon tv + nektarin.

11.00 Jag och syster tar volvon till Våxnäs för att lämna in hennes krånglande dator. När vi nu skulle där ifran till farmor som bor på rud så började krånglandet! Bilen startar inte på de två första försöken. Konstigt men jag tänkte att det var säkert något tillfälligt så vi åkte till rud i alla fall och kom fram utan problem.

Åt mat hos farmor och efter detta skulle jag skjutsa henne och Ellen till sjukhuset där de skulle på anhörigträff för strokepatienter. MEN BILEN STARTAR INTE!

Stressigt värre! Farfars bil hade vi planerat att ta då men den var inlåst i garaget som nyckeln för tillfället var spårlöst borta till. Där gick plan B i krasch.. Taxi fick det bli till sjukhuset tillslut.

Jag och Flisan gick in till stan från sjukhuset och tog bussen till pappas jobb för att hämta Atosen.

Till 4H för att rida...men så blev det inte. Pappa ringde och jag åkte tillbaka till volvon på rud. Pappa ringde bärgningsbil som kom. Bärgaren eller vad man ska kalla honom gjorde ett försök och så klart startade bilen då. *tyyypiskt* "Koppling och full gas så funkar" det sa han bara och "ring om det blir mer problem". OK sa jag och gick in till farmor en stund.

På pappas begäran så tog jag sedan Volvon och åkte till verkstan på lamberget och ställde ner bilen där. 
Jag ska alltså promenera in till stan därifrån för att sedan ta bussen tillbaka till rud och hämta lilla Atos. 

Det är nu det börjar ÖSREGNA!.....

Hämtade bilen på rud och åkte till våxnäs för att hämta mamma kl kvart i 5. Kom precis på klockslaget. STRESS!

Hem slänga i mig en nektarin... gott!

In med Myran i buren och åka till vet. Såret skulle läka int trodde han och gav oss en slava som skulle smörjas på 2 ggr/dag.

Hem

En nektarin till och lite fil. 

Pappa ringer och ska bli hämtad på jobbet (tog ju bilen för honom).

Hämtar pappa och åker till rud och hämtar farfars vw (hittade garagenyckeln när stressen lagt sig något).

Nu är jag äntligen hemma kl är 21.00. äter just nu ännu en nektarin och pustar ut litegrand. 

Ja det var den dagen det och ingen ridning idag heller... hoppas på morgondagen. Hoppas också på att få låna farfars bil och åka till Venjan till helgen :) Det ska nog fixa sig.


/S

Glömde

Jag har ju faktiskt inte bara tänkt på utbildning hela dagen utan lite annat har hunnits med!

Var uppe med tuppen i morse för ett besök på vårdcentralen. Till ingen nytta dock.

Hem och åt frulle, slappade ett tag framför tvn, har varit mkt trött både igår kväll och nu under dagen, har känts som att en stor mega förkylning varit på väg men det verkar nu framåt kvällen ha försvunnit. Skönt, har inte tid att vara sjuk!

Känsliga läsare kan sluta läsa här... ;)




Myran har varit i slagsmål med en annan katt och fått en "bula" /böld mitt på huvudet. Hon har verkligen sett skojig ut. Denna har idag spruckit och massor av blodblandad vätska har kommit ut. 
Tvättade rent det ordentligt och lät henne vara ett tag. Det funkade inte ho kliade upp det lilla såret som var till ett större. Det ser ut som att man ser in till hjärnan på henne :S Ur såret kommer vätska, vilket är bra så att det inte stängs inne igen.
Vi fick alltså kasta oss iväg till djuraffären för att skaffa en tratt till henne men eftersom hon är en sån liten kattflicka så passade inte denna utan det fick bli en tur till djursjukhuset och köpa en mindre. 
Stackarn är inte alls nöjd med sin nya "krage" riktigt deppig ikväll.
Vetrinären som kommer till djuraffären i Skoghall ska titta på henne imorn och se ifall det möjligt vis behövs någon medicin eller så. För att vara på den säkra sidan! Man är ju rädd om sina små älsklingar <3

Efter att ha fixat detta så var dt bara att sätta igång att försöka komma fram till en lösning bland problemen som uppstått med utbildning. Ringde ett samtal till  Falun.. fick inget riktigt svar. Hon som jag pratade med verkade inte riktigt veta vad hon svarade på eller vad jag frågade.

Efter mycket tänkande och velande framför datorn så behövde jag verkligen ut och få lite luft.
Tog med mig Flisan ut på en promenad. Vi gick en mysig tur genom skogen vid hästviken (fick t.o.m. se lite hästar som hopptränade vid equalityline) Flisan träffade en kompis som hon fick bada med nere vid vänern :)
Över en timme var vi ute och klättrade runt över stock och sten i skogen, myyys!

Jag längtar efter att kunna ha en alldeles egen hund och uppfostra från början för att sedan träna och tävla med. Jag ska absolut ha en hund i framtiden när det funkar rent praktiskt! Tollare har jag länge funderat på..

Djur är som ni nog har märkt en ganska stor del av mitt liv, klarar mig inte utan dom. En katt blir det så fort jag flyttar hemifrån :)

     

Over and out
// Sofia

Tvär vändning!

Ja nu är det så här: Jag ska INTE flytta till Falun och plugga som det ser ut just nu!... Jag kan tänka mig att mina närmaste vänner som läser nu ser ut som fågelholkar.
Så här ligger det till i alla fall.
Jag var alldeles för impulsiv i mina val och la in ett omval inför urval 2. Bara för att se om jag skulle komma in i Karlstad, eftersom jag vid den tidpunkten var väldigt osäker på vad jag ville och kände att en flytt ända dit med allt krångel som hör till för att senare kanske märka att jag inte alls trivs med utbildningen. Falun verkar otroligt fint och trevligt så inte för den sakens skull... I nuläget så vill jag till Falun och har lagt in en sen ansökan. Virrfia nr.1 det är jag det! F*N!

Jag kom alltså in i Karlstad på en liknande lärarutbildning och min plats i Falun ströks :(

Idag kom kontraktet på lägenheten som jag fått i Falun. JÄTTEFIN lägenhet verkligen, superbra planlösning och stor balkong i solsidan! VILLE JU DIT JU!!! :/

Under gårdagen och nu idag har jag tänkt, funderat och grubblat. Fram och tillbaks på vad jag vill göra av mitt liv.. Det enda som jag verkligen VET att jag skulle vilja arbeta med är djur. Vetrinär eller djursjukvårdare. Men tyvär föddes jag inte till geni och kommer inte in på någon av dessa populära utbildningar. synd.

Ikväll så har jag ändå så gott som bestämt mig för att ge Karlstads lärarutbildning en chans till att börja med och se om det är något för mig. Jag ska samtidigt slänga in en ansökan till en yrkesutbildning i något ganska udda... Tror dock inte att jag kommer in då bara 5 st blir antagna per termin. Men vi ger det en chans för det vore verkligen roligt!

Jag blir alltså kvar i Karlstad som det ser ut nu, men mycket kan fortfarande hända.
MEN jag ska inte fortsätta bo kvar hemma för det, jag står inte ut! Jag vill ha eget och har förhoppningsvis en lösning på problemet! Min mormor som bor på haga ska inom ca en månad flyttas till ett äldreboende och då blir hennes 3:a tom (stoooort åt lilla mig men billigare hyra än 1:an jag fått i Falun) Pappa ska kolla med bostadsrättsföreningen om det går att fixa :)

Så ligger det till och nu och allt kan fortfarande hända. Jag ska hålla er uppdaterade.


Bara för att jag bloggar så flitigt så bjuder jag på en gammal "fjortisbild" Varsågoda!! ;)

/S.Nilsson 

Kanske har jag lärt mig en läxa...

...att inte vara för impulsiv!
Jävla fanskap!!!!  :(

Mer kan jag inte säga, måste vara kryptisk än så länge!

Men än finns liiite hopp så jag håller mig fast vid det.

/S

Mobiltömning! BILDEXTRA

Hej igen, som ni märker går det lite i perioder det där med att blogga ;)

Nu i alla fall så var det verkligen dags för en tömning av minneskortet i mobilen.. Det har inte blivit av förut (första gången sen mobilen köptes) pga. att jag och programvaran för att kunna föra över till datorn inte riktigt har varit kompisar på sistone! Nu i helgen när J var här så hade han med sig en smart makapär (minneskortsläsare) så nu är hela minnet tömt på bilder och videoklipp :)

Delar med mig av några godbitar från min mobils livstid!

OBSERVERA att alla kort är tagna med mobilkamera!

Nyfödda små liv!
Nyfödda små liv som nu för övrigt har nya hem allihop :)


Emma träffade en ren inne på ICA i Vansbro på väg till Venjan (valborg)


Flisan vid pråmen början av sommaren.


Hammarös vackra skärgård, vid skagens fyr!

Fina Emma tog studenten :) <3

Och Karlsson <3
Annika tog så klart också studenten samtdigt men eftersom det var lite stressigt att hinna med att uppvakta alla så han jag inte med att ta några kort på henne :( Jättefin i alla fall <3
  
Fler bilder från studenten (klicka för att få större format)


Fest :) Finaste Becca och Jag..

Fessssssstt Score Karlstad!

Älskling åker vattenscoter. Jag vågade åka jag med faktiskt....inte ensam dock ;)

Pappa prövar Malins vackra... ja vad ska man kalla det overall... fint inte sant!?

Hahaa det här var roligt! Vi var ju i Venjan i sommar tillsammans med fam. Andersson. En dag beslutade vi oss för att ta en tur till mora och på vägen hem såg vi en skylt från stora vägen "RIDSPORTSBUTIK" Det var alltså en riktig så vit skyllt med svart text. Så klart förväntar vi oss en stor affär... men icke sa nicke ;) Bilden talar för sig själv!


Hanna, Annika och Jag :) Partyyy

Plockade kantareller i Värmskog, blev ganska mycket! :) Flisan är duktig på att leta...när hon vill!



Det var lite jobbigt det här med att lägga upp massa bilder... nu får det vara nog ;)

/Sofia

På begäran!

 Jag ska bli DALMAS och på begäran så kommer här lite mer info om staden Falun (jag kan ju erkänna att jag aldrig tidigare varit där mer än på genomresa så för mig är det nyttigt att läsa på lite).

Falun "kopparstaden"
23,5 mil från Karlstad. Expressbus till Karlstad finns :)
14,2 mil till Venjan och kärleken <3
Helgerna kommer att fördelas mellan dessa två resmål.. 4H är ett självklart stopp när jag ska hem till Karlstad.
Det är Sveriges 26:e största tätort, dalarnas näst största med ca 37 000 invånare (Karlstad 90 000). Alltså inte så himla stort, men det verkar väldigt mysigt vad jag har hört.
Faluå rinner rakt igenom och delar staden i två delar.
Det som är speciellt för just Falun är deras koppargruva som har sin egen historia... har inte orkatr sätta mig in i det än men det är nog värt ett besök!

Kändisar från Falun:
*Jenny och Susanna Kallur
*Sabaton (heavy metal band)
*Pär Mårts (ishockeytränare)
*Mattias Flink (MASSMÖRDARE... :S.)
och några fler...som dock jag inte känner till alls.





Universitetet heter Campus Lugnet.. och jag böjar den 30 augusti!
Mitt problem är nu att jag inte får komma in i lägenheten för än tidigast 1 september... vart ska jag bo tills dess??

Min lägenhet ligger i Norslund ett område som ligger ca 15 min promenad till skolan och 10 till centrum. Jag har kollat upp en ridskola som ligger lite drygt 3 km från där jag bor :) Den ska kollas in!
Jag ska innom kort skaffa mig en liten katt som sällskap´. Jag måste ha djur runt mig och en liten söt katt som sover i sängen är ju mysigt värre <3

Jag lägger ut bild och planlösning på lägenheten så fort jag får dom pappren hemskickade av hyresvärden :)

/S

Lägenhet

Nu idag ska jag skriva kontrakt på lägenheten som jag ska bo i.
Det är en 1:a på 36 kvm som ligger 15 minuters promenad från skolan.
Jag har ingen aning om hur den ser ut, ingen bild och ingen planlösning. Men i dessa tider är det bara att ta det man får!
Överaskning med andra ord. Det enda jag vet är att dom just nu håller på att måla/tapetsera om i hela lägenheten så det blir nytt och fräscht i alla fall :)

/S

Bröllop

Nästa helg ska jag och J på bröllop. Hans kompis är det som gifter sig.
Jag har sprungit på stan och hittat en klänning och ett par skor som jag ska ha på mig så det är fixat.. bara lite smådetaljer kvar nu :)

(Bild på min outfit kommer!)

/S


Nystart

Ja nu är det bestämt, jag flyttar till Falun innom kort för att plugga till lågstadielärare!
Just nu väntar jag på att bli tilldelad en lägenhet där jag ska bo.. sen ska jag åka dit nu till veckan och kolla läget samt fixa lite saker.
Den 30/8 börjar utbildningen och då ska allt vara på plats och alla papper vara påskivna, bidrag och studielån vara sökta samt böcker vara införskaffade! Tajt tidsplan!!! :S

/Sofia (blivande dalmas!?)

RSS 2.0