kanske

Hatar just orden kanske, vet inte och nej... Hatar att inte veta, vill ha en plan för allt. Detta gäller nästan allt som händer i livet. Från att köpa något litet i en affär till stora händelser och beslut. Allt stämmer mkt bra med min personlighetsanalys som jag gjorde hos jobbcoachen här om veckan!

Jag måste ha ett väldigt kontrollbehov. Skriver listor på allt som jag ska göra för att det ska bli rätt, vill veta NU inte sen. Är grymt rädd för att misslyckas eller att bli besviken.
Att inte veta, inte ha kontroll är jobbigt. Det kan göra mig arg, ledsen, besviken, ångest, stressad och deprimerad.
Ganska känslig skulle man kunna säga... och JA det har jag märkt på senaste tiden.
Min smärttröskel är väldigt hög, men inte min "känslotröskel".
Jag gick med gallsten i flera veckor (det sägs att gallstenssmärtor är bland det värsta man kan känna), men jag klarar inte av att säga hejdå utan att fälla några (läs många) tårar när jag åker ifrån mitt <3. Även om jag vet att vi ses snart igen.

Andra exempel på detta. Hittar jag något som jag verkligen vill ha.. så tänker jag inte efter särskillt länge utan är väldigt impulsiv i det läget. Det går liksom inte att vänta och tänka över saken utan det ska ske på en gång! Ibland är det bra och ibland mindre bra...

Slutsatsen av detta högst personliga, röriga och kanske helt ointressanta inlägg... Jag kanske ska börja tagga ner lite och gilla läget i vissa situationer och inte handla så impulsivt. Släppa taget lite om mitt kontrollbehov. Vänta. I vissa fall och till viss del acceptera "kanske" och "vet inte"... även om jag verkligen inte gillar det. Inte tänka så mycket.

Jag har nog någon slags diagnos :P....

Slut och här sätter vi punkt för detta.

/S
 

Stammis hos vetrinären!

Som ni vet var jag senast igår iväg till vetrinären med myran för återbesök och koll av bölden hon har haft på huvudet. Det såg bra ut..... MEN idag var det dags IGEN!

Jag hittade hene ute på altanen i sin korg som hon har där. Hon skrek när jag klappade henne. Då förstod jag att något inte var som det skulle och lyfte upp henne från korgen. Ett stort sår på ena baktassen. Såg ut precis som att hon hade fastnat i något, fått panik och slitit sig loss. Skinnet var bortfläkt och djupt var det..såg nästan in till benet!

Akuttid hos vet. Sövning och massa stygn = Groggy katt som somnar sittandes mitt på golvet <3
Tur att hon är försäkrad!

/S

Fredag...precis som vilken dag som helst faktiskt

Ja så känns det för mig i alla fall.
Saknar mitt <3 enormt just nu. Fredagsmys vore underbart... men så blir det inte den här veckan. *bort med alla tankar, tänk på nått annat*

Igår då:
Var till stan igår och köpte maskeradoutfit till både mig och J. Nästa helg är det ju som sagt halloweenfest.
Ett besök hos vet med Myran han jag med också. Återbesök och det verkar som att den där eländiga bölden äntligen verkar ha försvunnit för gott. Skönt!

Tror ni inte att jag åkte till stallet och red igår ändå... fast jag inte skulle egentligen. Kunde verkligen verkligen inte hålla mig. Glad är jag för det faktiskt, känner inget idag och det var två lyckade pass igår på Elmer och Lucky. Kul övningar och fina hästar!

Nej dags att börja dagensalla sysslor nu kanske!?
*Köpa farsdags-present
*Pappersarbete (4h)
*Röja upp lite
*Besök på 4h..

/Sofia

nehe

..då blir det ingen ridning idag heller då. Fortfarande ont i njurarna! Har ätit antibiotika i 4 dagar snart... det borde försvinna nu.

Jaja.. så är det.

Idag ska jag till vet. med Myran på återbesök. Dum tid dock..mitt på dagen halv 3.
Det betyder att om jag ska in till stan som jag hade planerat så är det antingen nu eller efter 4.

Nej nu hoppar jag in i duschen och försöker hinna med stan på förmiddagen!

/Sofia

Inspiration

Jag har hittat den här bloggen idag. ---> Minfux

Den får mig direkt att tänka tillbaka på tiden som jag hade med Alva (ridtravare).
Underbar tid ända till slutet.
Hon utvecklades både kunskapsmässigt och kroppsmässigt under den tiden. Detta fick jag höra av mååånga och det sporrade mig verkligen att fortsätta.
Den hästen var verkligen en arbetsmaskin, älskade att jobba och lära sig. Både jag och många andra såg potentialen i henne. Hon hade kunnat bli huur bra som helst om jag hade fått fortsätta (tränaren som jag tränade för hade planer för oss). 
Jag hade fått henne om jag hade haft pengar så att det räckte till, men tyvär så hade jag det inte och har inte i dagsläget heller. :(

Bilder från sista veckorna... ska leta upp en bild från första tiden så man kan se skillnaden.



I framtiden vill jag ha ett varmblod att utvecklas med! Har många förebilder som sporrar mig.

/Sofia


Apelsin!

Ja idag har jag bokstavligen levt på apelsiner! Hela 5 st har jag smällt i mig idag.
Fruktansvärt goda var dom och nu är dom slut... Handla nya imorn!

Många C-vitaminer har jag fått i mig som kanske hjälper till att göra mig frisk snabbare!

Jag är så sjuukt ridsugen... var många dagar sen sist. Ska försöka komma upp på hästryggen imorn i alla fall... även om jag kanske inte borde så orkar jag inte stå ut längre! (Får se om värken sitter i imorn eller om den har släppt. Det får avgöra saken!).


/S


God morgon!

Underbart med lite sovmorgon idag, kände att det var välbehövligt!
Igår jobbade jag till starx efter 23 och var hemma 23.30. Tog mina mediciner, kröp ner under duntäcket och ringde till J. Pratade en lång stund som vi gör varje kväll. *mys*

Nu är det onsdag och jag sitter för tillfället och väntar på att mattläggaren ska ringa. Han ska tydligen hit och kolla på golvet i tvättstugan.

Sen blir det en promenad med Flisan. Resten av dagen får bli lugn... så jag blir frisk nån gång.
Skulle egentligen behövt åka in till stan och införskaffa lite maskeradkläder till nästa helgs bravader ;) Men eftersom våran lilla bortskämda hund inte kan vara ensam i huset utan att gå lös på allt som finns så är det lite svårt. Speciellt när jag inte har någon bil.


/S

Trött

Jag är trött som aset... försökte se på en film och vila upp mig lite innan jobb nr.2 för dagen. Somnade så klart... Men det jag såg av filmen var bra! (The boy in the striped pjamas) Sorglig och fin film.. hade jag sett hela hade jag grinat!

Nu ska jag rycka upp mig ta en till alvedon (det dunkar i njurarna för tillfället), duscha och byta om till jobbkläder!

Vi hörs!
/S

Sjukan

Ja... bara för att jag var dum och väntade för länge så blev det så här. Idag har jag mått piss rent ut sagt, just nu har jag 39 graders feber och ont i ryggen. Hoppas medicinen hjälper snart!

Släpade mig iväg till vårdcentralen idag på begäran av andra... Själv hade jag nog väntat ännu längre.
Tur var väl det att jag inte gjorde det... då min lilla urinvägsinfektion nu har utvecklats till början på en mkt mer allvarlig njurbäckeninflamation!

2 sjukhusbesök på en dag och antibiotikakur på 10 dagar fick jag... och återbesök efter detta.
Skönt!

Så ett hett tips till er som läser detta:
VÄNTA INTE, åk in och kolla upp direkt istället!

Snart är jag fit for fight igen!
/Sofia



JOBB!!

Jag har fått jobb! Dessutom är det två jobb i ett!7

Möruddens resturang och sjökvistens!!!! :D

Jag är glad och livet rullar på. Dessutom är Min stora kärklek här just nu också. Kan det bli bättre? NEJ!!!
<3

Puss på er
/S.Nilsson

Det rullar på nu!

Jag tror inte själv att det är sant men på onsdag ska jag på anställningsintervju på en restaurang! :D (Pappa som har fixat via kontakter)

Så om jag får det så har jag tre små jobb just nu! Är det inte underbart så säg!

Veckan har faktiskt också rullat på rätt bra.. Jobbat lite ridit och tillbringat mkt tid i stallet.
Flisan är nyklippt också. Jag åkte och hyrde klippmaskinen i tisdags och snyggade till henne en aning ;)

Tisdagen var för övrigt en intressant dag. Jag var nämligen på Bilprovningen för första gången i mitt 20 åriga liv. Atosen skulle besiktas. Fick dessutom åka till verkstan först för att släcka en varningslampa för ett fel som vi trodde oss ha fixat... det visade sig senare på bilprovningen att så var inte fallet. Lampan lyste igen och det blir reparation (2000.-) och ombeskitning av lille bilen.

Fredagkvällen blev en spontanutgång med Sandra och Johanna :D Mkt trevligt, lungt och skönt. Vi var på Guldapan.. hade aldrig varit där förut men det var trevligt! Gillar sådana kvällar när man bara kan gå ut och snacka lite skit. Allt på en lagom nivå. :) Tack tjejer för en helmysig kväll <3

Idag ska jag jobba på LLA. Det är Mamma Mia-föreställning och det blir en sen kväll. Slutar nog inte för än 23. Jag gillart, för det är riktigt roligt faktiskt. Fart och fläkt!
När jag slutar tar jag bilen och åker vägen genom stan för att hälsa på Emma som nu är hemma från england ett tag <3 Synd att jga inte kunde hänga med och festa men det får bli en annan gång!

Söndag ska jag på info om ett annat jobb som jag kanske ska hoppa på.. det handlar om att sälja aloevera-produkter! (helt plötsligt kanske jag har 4 st jobb!)
Direkt efter detta åker jag till Karlstad järnvägsstation för att ta tåget mot Torsby, byta till buss där och åka till Malung där min älskling möter upp mig och vi åker till Venjan och myser ett par dagar. Välbehövligt <3

Flisan och zoé på 4H


/Sofia

Höstpromenad ute på ön <3

Jag tog med mig Flisan ut på en långpromenad ute på hammarsudde. Skönt, soligt härligt höstväder!
Älskar att bo på Hammarö ibland, så fint och bra promenadvägar. Inte minst skärgårdsmiljön!
Sen finns det ju många tillfällen då jag gillar det mindre.. som på helgerna när man ska besöka Karlstad.
Men väger man det bra och det dåliga så väger det bra faktiskt över ganska rejält!
(Även om jag vill flytta hemifrån illa kvickt...)

Försökte som sagt samla lite motivation inför dagens planerade städning.. kan ju avslöja att det inte riktigt hjälpte.

Flisan älskar att springa i höstlöven och matte hänger gärna på en dag som denna ;)



När vi kom hem var det lunchdax och jag gjorde ett litet hopkok.. "man tager vad man hittar i kylskåpet och blandar i en gryta" Blev en riktigt god fiskgryta faktiskt! Jag kan ibland faktiskt ;)
Stolt!


Ang. städningen så kom jag inte längre än attt ta reda på tvätten, slänga på en tvättmaskin... alltid en början i alla fall!

En fin låt på detta!


/S

kanske är dags nu...

Samlar krafter, laddar med musik (volbeats nya), en stadig frukost, en varm dusch och en promenad ute i höstluften. Snart är det dags att ta tag i helvetet som brutit lös i mitt rum av någon konstig anledning.
Kläder överallt, papper (viktiga och oviktiga), tidningar,damm, post och annat onödigt ligger på fel ställen.

Fattar inte hur jag lyckas varje gång!?

Varje gång det är nystädat tänker jag att: så här ska jag hålla det!!! Lägga in kläderna i garderoben och inte låta soffan bli en samlingsplats... men det är önsketänkande. Det håller i max två dagar! Tyvär..

Vad gör vi? NU KÖR VI!

Om ni är snälla kan jag kanske bjuda på före/efterbilder ;)
/S

10-10-10

Söndag... en ganska dryg sådan faktiskt.

Pappa totalraserade mina planer på att åka till stallet för lite kvalitetstid... så jag blev hemma med en stigande grad av irritation. Jag är så himla trött på att bo hemma just nu, vill bara flytta någonstans, vart som helst i princip.

Kollade på VM-finalen i hoppning på tv oxh var i sådan stämning att jag beställde hem en VM supportertröja grymt snygg faktiskt. Nu kan jag rida med stil! ;) (bara en ny hjälm som saknas)

Resten av eftermiddagen har tillbringats framför datorn. Det är dags att ta tag i det här med att hitta en outfit till halloweenfesten jag är bjuden på! Hittat många konstiga, fina, fula och extrema utklädnader... kan inte bestämma mig ändå! Tips?!
Antagligen ska J också med så det vore kul att liksom "höra ihop" på något sätt!
  


Nu på kvällskvisten var jag ute på en riktig powerwalk. Underbart skönt. Jag gillar hösten, så himla fint med alla färger och luften är så frisk. Man hinner tänka på massa viktiga saker och rensa hjärnan på jobbiga saker. Är man lite depp så drar man bara luvan över huvudet och musiken in öronen. Då mår man bättre sen. Det får bli sådana promenader oftare!


/S


jag lever!

Ja det gör jag faktiskt.. även om det har varit lite lugnt här på bloggen de sensate dagarna.
Nu har jag i alla fall varit i Venjan och fått lite kärlek. Jobbigt att åka därifrån bara :/ Nästa resa är redan inplanerad söndagen den 17/10 åker jag igen. Mycket fram och tillbaka nu ett tag, men så måste det bli!
Kunde jag så skulle jag vara där mkt oftare.

Nu ska ni få höra vad jag har varit med om! Jag har varit med och jagat bäver! FRÄNT! Jag har klappat den konstiga svansen (käns som en blandning mellan läder och fiskfjäll).
Den här veckan som komer nu är det älgjakt så jag väntar rapporter från J varje dag!

Nu är jag i alla fall hemma på Ö:n och idag ska jag jobba på hockeyn (LLA) *skoj*!
Börjar 12.30 och är nog inte hemma för än 21. 

Planer för den kommande veckan:
 * Klippa hund
*Rida stora+lilla grå! <3
*Träffa Emma som kommer hem! Och i och med detta så blir det så klart lite party!
*Städa..
*Packa om väskan
*jobba

och säkert en massa mer som jag inte kommer på nu!

Nej frulle nu tack!

/S

Fullt ös medvetslös!

Mkt jobb nu! Idag 8.30-20.30...
Nu ska jag ta tag i packningen för imorgon efter att ha jobbat halvdag (till kl12), förhoppningsvis ridit en häst eller kanske två, och varit hos jobbcoachen i stan så rullar jag och volvon mot adalarnas län, Venjan och min stora kärlek <3! ÄNTLIGEN! myysigt ska det bli!

Ska försöka att inte packa så där mkt den här gången... ska ju faktiskt bara vara borta i två nätter och en dag.. På fredag kommer jag hem eftersom jag ska jobba på lördag (LLA).

/Sofia

Lite (o)intressant vetande om mig!

1. Hur gammal är du om fem år? 25

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mina arbetskamrater på jobbet och alla djuren!

3. Hur lång är du? 160 ungefär... inte mkt att komma med!

4. Vilken är den senaste filmen du sett? The guardian på 4:an igår..

5. Vem ringde du senast? Måste ha varit Joakim..

6. Vem ringde dig senast? S.Karlsson ;)

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Jag får ingen bild

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS har lite lätt telefonskräck faktiskt!

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? 5 minuter sen

11. Vilken ögonfärg har du? Grön/brun typ tror jag i alla fall...

12. När vaknade du i dag? 06.30

13. Vilken är din favoritjulsång? Vet inte riktigt faktiskt..den var svår!

14. Vilken är din favoritplats? På hästryggen ute i skogen

15. Vilken plats föredrar du minst? Akuten! *ryyser*

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Oooohh jag har såna planer men vi får väl se hur det blir med det!

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Min käpphäst som lät läskigt!

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Engelsmannen på jobbet som skrattade så hysteriskt åt sitt eget skämt som ingen förstod ;)

19. Hur stor är din säng? 120... jag får väl erkänna det nu då när jag till och med har kontrollmätt. Var stensäker på att den var 110 men icke. J fick rätt igen :P

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? underkläder eller stor t-shirt.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 3 minst två att sova på och en att krama.

23. Hur många landskap har du bott i? 1 enda ack värmeland du sköna! Eller ja man skulle ju kunna säga att jag har livit lite halvt dalkulla... faktiskt!

24. Vilka städer har du bott i? Hammarö hela livet. om inte mina turer till Venjan räknas.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota i gräset eller på standen under sommaren!

26. Är du social? Ja, men jag har varit RIKTIGT blyg under min uppväxt. Det har dock släppt ganska bra nu, mycket är det tack vare min instruktörselevsutbildning på 4H. När jag började visste jag inte vad jag hade gett mig in på jag som inte ens vågade prata med en person skulle nu prata med en hel grupp inför publik dessutom! Men det måste ha varit vändningen!

27. Vilken är din favoritglass? Hasselnöt och choklad som förr fanns i halvliters pappersförpackning från GB.

28. Vilken är din favoritefterrätt? Glass och hallon

29. Tycker du om kinamat?  Ja, en del av det i af.

30. Tycker du om kaffe? Nej..men ska försöka lära mig. The är gott!

31. Vad dricker du till frukost? Ingenting oftast. Äter fil. Men juice är gott!

32. Sover du på någon särskild sida? Vänster in mot väggen och kramar kudden.

33. Kan du spela poker? Ja, men jag kan inte påstå att jag är särkillt begåvad.

34. Tycker du om att mysa/kela? JAAA! Med min kärlek <3

35. Är du en beroendemänniska? Ja jag tror visst tt jag är det!

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jepp!

37. Vill du ha barn? Ja

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och ska kunna tyska då jag har läst det i ett antal år!

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, icke! Går hellre... lite fobi där!

40. Föredrar du havet eller en bassäng? havet är ju ganska härligt om det inte var för alla maneter och andra farligheter!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Bensin (distansförhållande)

42. Äger du dyrbara smycken? Beror på hur man ser det 

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Just nu Idol annars ser jag inte så regelbundet på tv.

44. Kan du rulla med tungan? Ja

45. Vem är den roligaste människan du känner? Malin Andersson. Sååå skön!

46. Sover du med gosedjur? Nej men min kudde.

47. Vad har du för ringsignal? Wheels-FooFighters

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, någonstans.

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? min matta

50. Flirtar du mycket? Nej, behövs inte;)

51. Kan du byta olja på bilen? Inte byta men kolla iaf! Har andra som fixar åt mig!

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?  Nej

53. Vilken var den senaste boken du läste? När ingen ser- Duncan Fairhurst

54. Läser du någon dagstidning? NWT (nya värmlandstidningen)

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Nej har jag aldrig provat!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? 105.4 Mix megapol i bilen på väg hem från jobbet.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Komihåg lapp till jobbet imorn.

59. När var du i kyrkan senast? Oj! Måste varit min systers konfirmation för bra länge sen.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Ann-Sofie eller Ann-Marie.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Bra fråga. Ett antal gånger hemma på gården som mindre.

62. Vart skulle du allra helst vara nu? Under en filt i soffan framför tvn brevid min älskling <3

63. Något du skäms för? Katten jag stängde in i vedboden när jag var liten. Jag ville ju så gärna ha den!

64. Vad skulle få dig riktigt glad just nu? Oväntat besök av min dalmas <3

65. Vad skulle du köpa om du hade tillräckligt med pengar? En fin häst att tävla med! Vill tävla!!!! Dags att ta tag i det snart kanske...

Så där har ni min lilla lista som jag hittade på en random blogg. Nu utmanar jag alla som läser min blogg, för jag ser ju att det är några som faktiskt gör det även om ni inte märks allt för ofta.
Det är trevligt med kommentarer.

Skriv gärna en kommentar så jag kan läsa era ev. bloggar och listor.

/Sofia


Kanelbullens dag!

Klart man har ätit kanelbulle! ;) gottgott! Bästaste chefen som bjöd på jobbet.

För utom att jag har ätit en bulle så har jag ju faktiskt jobbat idag också! Så otroligt skönt att ha något vettigt att göra för tillfället. Njuter av dessa få dagar. Tiden går så mkt fortare så liksom. Jobbar även hela dagen imorn och halva onsdagen. 
Snart är det onsdag...förlåt att jag tjatar så men det är det mitt liv kretsar kring just nu.

Idag fick jag föresten mitt efterlängtade armband och det kommer jag att bära varje dag, fint!
Kan lägga upp en bild om ni är intresserade!?

/S


I´m back on the road again!

Som den här veckan vill jag att alla veckor ska vara! Jobb nästan varje dag. KUL!
Jag är på uppgång från min lilla svacka :)
Även om det inte handlar om särskillt mkt jobb så är det ju ändå något och inte minst en ny erfarenhet att fylla på mitt tunna CV med ;)
Dessutom ska jag börja hos jobbcoachen på onsdag och ge honom en chans...
Onsdag är förövrigt den dagen som jag längtar till sjukt mkt just nu. Då åker jag äntligen till Venjan och mitt <3 för ett par dagars kvalitetstid! Det är bara det där med att låna bil som strular lite än så länge då pappa skulle ha volvon och hämta ved på fredag och han vill inte låta mig ta lilla atosen och åka så många mil med.....
Det ska nog lösa sig, det MÅSTE lösa sig för jag står inte uuuuut!


Saknad gör fruktansvärt ont ibland. Många tårar. 23 mil är ändå 3 timmars restid.
 Men vad gör väl det.
Jag är så svag för dig. Du är mitt allt.
Jag älskar dig Joakim!
<3

/Sofia


RSS 2.0