Varför finns inte motivationen...

..till att plugga trots att det är 4 tentor om 2 veckor?!

Detta kommer gå åt skogen!

*suck*


Konstig jul i år

Ja nu är julen över!
Vi har hunnit med att äta julbord två gånger... Tre skulle det ha blivit om inte stackars J blev sjuk (magsjuka eller något) natten till annandagen :( han piggade dock på sig och var helt kry på eftermiddagen! Skönt, det var inte kul att se stackarn på morgonen inte.

Nu är vi i Venjan på lite semester, ja jag tar faktiskt lite semester från allt plugg även om jag har världens tenta-ångest. Tror att det behövs!

Idag var vi in till Mora och kollade lite på mellandagsrean utan vidare resultat.. Urplockat och inte så många affärer att välja på (bortskämd med Karlstads utbud).

/S


Julstök

Jag önskar att jag hade tid som jag kunde lägga på att julpyssla mer. Det är ju så himla mysigt att pynta, baka julgodis och slå in julklappar men i år finns inte tid till det pga. två st tentor som ligger strax efter jul.. KUL! inte.

Idag har jag och J i alla fall varit och handlat de sista julklapparna + ingredienser för att koka knäck, för det SKA jag bara hinna med. Imorgon, Dan före doppare-dan så ska jag iaf ta en plugg-ledig dag för att skapa lite julstämning.

Plan för imorgon: Koka knäck, griljera skinkan, slå in de sista julklapparna, julstäda och mitt uppe i allt ska jag ta mig till bergvik för att blondera utväxten så att jag slipper vara gråhårig på julafton :)




Så här mycket snö var det på Hammarö förra året!

Zack

Ni kommer få stå ut med ganska mycket hundsnack här framöver bara så ni vet ;)

Jag och J skaffade en tollare för att vi ville ha en hundras som passar oss båda. J är ju jägare och ville kunna ha någon nytta av hunden i jakten. Jag själv har alltid velat ha en tollare och tycker att det här med hundträning är superskoj. Har ju hittills bara hållt på med agility med Flisan och är nästan helt grön i de andra grenarna. MEN jag är supersugen på att gå massa kurser och lära mig.
Vi har alltså tänkt att testa på det mesta med Zack framöver och se vad vi och han fastnar för mest!
- Viltspår
- Eftersök
- Lydnad
- Agility
Vi har även tänkt ställa ut honom när han blir 6 månader och se vad han får för omdöme. Någon som är bra på ringträning...?? jag kan ingenting om detta!

Tänkte uppdatera er lite om vad jag och Zack tränar på just nu.

Saker som han kan säkert:
*Sitt
*Snurra runt (det kör han numera med varje gång det finns godis i närheten)
*Ligg (med lite pek mot golvet)
*Ögonkontakt

Saker vi jobbar på:
*Rulla runt
*Loss
*Hålla i olika saker
*Gå fint i koppel
*Hämta saker (men inte lämna...det vill han absolut inte göra)

Aldeles nyss tränade vi LOSS. Jag tränar med klicker, vilket jag tycker är ett jättebra sätt för att belöna vid exakt rätt tidspunkt. Sen är det som alltid med valpar i den här åldern, de orkar inte hålla koncentrationen särskillt länge utan det får bli korta små träningspass åt gången. Det går framåt i alla fall!

Det här med att gå fint i koppel går ganska bra när jag har med mig bara Zack ut... men just nu så bor ju Flisan här också och är ju såklart med på promenaderna. Zack tycker att det är superkul med tant Flisan. Tant Flisan (som faktiskt hunnit bli 6 år, 7 till sommaren) tycker att det är mindre kul att ha Zack hängandes i öron och svans hela tiden.. Pga. detta blir det inte så mycket "gå fint i koppel träning" utan vi tränar mest på att låta bli tant Flisan och gå lugnt brevid henne. Går oftast bra men ibland får han frispel!

Ibland fattar jag ingenting och då lägger jag huvudet på sné så här:


Foto: Louise Erikson

/S.Nilsson

Tips

Jag måste tipsa er om www.lindablom.se som har en mkt trevlig julkalender med fina vinster varje dag fram till jul.. visserligen inte många dagar kvar till dopparedan nu men ändå värt ett försök! Idag ligger ett presentkort från Nelly.se i potten!

Linda är förövrigt en favoritbloggerska hos mig. Följer hennes blogg slaviskt! Så himla nere på jorden och gullig människa! Diggar henne skarpt.

Bloggsugen

Jag blev bara så himla sugen på att skriva av mig lite i bloggen! (Inte vet jag om det är olusten att plugga som gör det?)

Jag har hunnit med att skaffa en liten valp för er som inte visste det! En Tollare (nova scottia ducktolling retriver) Vid namn Zack. En mycket underbar liten varelse som numera förgyller vårat liv här på haga!
Vid det här kaget har han hunnit bli 13 veckor, fyller 14 v på självaste julafton!

13v
Seawild´s Bite The Bullet "Zack"


Snart är det jul, julklappshysterin är i full gång i Karlstad! Själv tar jag det ganska lugnt fast jag är långt ifrån klar.. Har varit på stan en sväng idag och handlat en del men det är fortfarande några saker som fattas!
Djuren ska ju självklart få sitt också!

Julen i år är den första som jag och J firar tillsammans och det ska bli rikigt mysigt <3 Julafton firar vi här i Karlstad, eller rättare sagt på Hammarö med mina föräldrar och sen på juldagen styr vi golfen med all packning och alla djur till Venjan för att fira jul ännu en gång!
Vi stannar i dalarna över mellandagarna och vi tänker även fura nyår där för djurens skull, så att de slipper alla fyrverkerier. Det stora minuset är att jag missar MELLANDAGSREAN :( Tror inte att jag hittar det jag ka ha till det priset i Mora tyvär... men jag får väl ge det en chans!

Just nu i dagsläget så har jag jordens tentaångest... visst tentan är+ inte för än v.4 men det är en mardrömstenta verkligen. Dessutom 2 st tentor samma vecka! Omvårdnadshandlingar i början av veckan och sen fördjupad anatomi + Farmakologi+ Läkemedelsberäkning i slutet på veckan!
Plugglusten finns inte, det är så mycket annat som drar i en nu inför julen. Jag inser mer och mer att det som skulle bli min julledighet istället kommer att bli en enda panikpluggartid inomhus framför datorn! :(

Igår red jag min sista lektion för terminen på färk. Kanske har jag inte råd att fortsätta näta termin på grund av min usla studentekonomi :/ Synd att det ska vara så himla dyrt att rida lektion! Tur att jag har lille Elmer iaf en gång i veckan :)
Sen kommer nog all min fritid gå till hunderiet nu framöver. Här ska tränas!

Nu ska jag ut med Zack som precis vaknat efter att ha sovit middag!
Sen bär det av till 4H på glöggkväll, mysigt.

Hoppas att jag håller i det här med bloggandet.
Ni som läser...om det finns några. Ni får gärna tycka till och fråga mig massa :) Då blir jag mer peppad till att fortsätta!

/Sofia





RSS 2.0