*Burrr*

Det är iskallt här inne på mitt rum! Det är en gammal byggnad med väldigt dåliga fönster som det verkligen drar kyla ifrån.. elementet nedanför är stekhett och esten av rummet iskallt.

Jag ska gå och ta en lång varm dusch för att tina innan jag måste sätta igång att plugga. Läsa i böckerna och repetera dagens anteckningar från alla olika föreläsningar.
Det är intensivt det här med att läsa på distans minst sagt!

Ikväll har jag lagat mig lite mat.. en liten specialare bestående av pasta (tricolore) med röd pesto bacon och cream fraiche :) Gott faktiskt och ganska billig studentkost!

/S.Nilsson

Första dagen

Skulle kunna sammanfatta dagen med ett ord: korvstoppning!

Så himla mkt info... ändå käner jag mig inte mkt klokare än när jag kom dit imorse men det kommer nog klarna med tiden!

Fort framåt går det iaf, vi har inte börjat läsa kursen än och har förasta tentan i vecka 7!
Praktikdagar ska vi själva fixa inför v 4 el 5 (valfritt) 3 dagar ska vi vara på en röntgenavdelning och göra fältstudier.

Verkar himla intressant iaf och jag är jättetaggad att börja läsa nu! Känns så himla fantastiskt rätt! :D

Nu orkar jag inte skriva mer idag, är helt slut i huvudet så ni får nöja er med denna lilla snabba uppdate för idag!

/S

108 mil norr ut

Idag har jag utforskat Luleå en liten sväng i alla fall.. Trött som jag var efter gårdagens resande sov jag rätt länge på morgonen vaknade vid 10- tiden. Åt Frukost vid 11, såg på några avsnitt av sjukhuset och tog det allmänt lugnt eftersom jag ändå måste få den här dagen att gå.
Vid 14-tiden var jag klar för att åka in till stan med bussen och tro det eller ej men det var redan skymning!
Snöat har det gjort hela dagen också, har hunnit komma bra mkt snö faktiskt närmare decimetern!!

Dagens luleåtripp har bjudit på:

*Snö och blåst
*ÄKTA vinterkänsla
*Hittade ett coop konsum där jag handlade lite mat
*Har sett grisar på en kulle här i stadsparken.. ser verkligen riktiga ut om det inte skulle ha varit för storleken... gigantiska! (statyer)
*En konstig människa på bussen som spelade musik med högtalaren på sin mobil för heela bussen... (undra om hon vet vad headset är för något).

Nu sitter jag här på mitt rum igen och ser på några fler avsnitt av sjukhuset. Har föresten träffat en tjej som kom hit idag som ska läsa samma program som jag. Dessutom kom hon också från värmland Ekshärad.. hon hörde direkt att jag var värmlänning! Pratar jag så mkt värmlänska verkligen?! :P
Inväntar en annan tjej som jag har haft kontakt med via FB som kommer hit vid 21-tiden så jag har redan nu börjat knyta lite kontakter :)

Imorn börjar jag 08.55 på universitetet! Mer uppdate imorgon alltså!

Alla Karlstadbor kommer ni ihåg butiken Timarii som låg typ vid stadium?? Den finns här.. intressant va ;)

/S.Nilsson


Luleå, låångt, låångt borta, mycket snö och kyligt värre!

Ja det skulle man kunna kalla det!

Det har varit mycket nu inför studiestarten med planering och fix med massa saker. Just nu i skrivandets stund sitter jag på mitt hotellrum i södra sunderbyn, Luleå... typ 100 mil hemifrån!

Resan började inatt min underbara älskling skjutsade in mig till Karlstad busstation och vi pussades hejdå. Bussen mot Stockholm och arlanda rullade ivåg från Karlstad 02.10 okristligt tidigt! Byte i Västerås, fick sitta ute och frysa i nästan en timme innan vänthallen öppnade kl 06.00. Flyget från arlanda lyfte 09.50 och jag landade smidigt och säkert här i Luleå.
Tog bussen in till centrum och bytte där till bussen mot sunderbyn där jag bor nu i en hel vecka!

Än så länge har jag bara hunnit kolla mig omkring här runt hotellet men imorn ska jag på upptäcksfärd i luleå!
Kallt kan jag säga att det är -30 just nu! *burr*

Jag har med mig Joakims kamera så jag lovar att dokumentera resan med bilder som kommer in på bloggen när jag kommer hem :) (har inte sladden med mig)

På måndag börjar jag plugga, det ni!

Saknar min älskade <3 och för er som har missat det så blir vi snart sambos på Haga! :) Ska bli såååå himla skönt att slippa avståndet och den jobbiga saknaden!

/Sofia

RSS 2.0