Nyopererad för gallsten

Hej på er!
Nu har jag varit så där dålig på att uppdatera igen men den här gången har jag nog en gilltig anledning.
Ni som känner mig vet att jag har haft ont i magen ganska mkt på sista tiden och trott att det varit vanlig magkattar... I tre veckos tid har jag haft anfall med mkt ont flera gånger i veckan och i måndags kom det igen.
ONT!! Halv 7 på morgonen började det... köpte fil på vägen till jobbet för att få det att släppa. Inte då.
Men är man stönig så är man och jag jobbade hela dagen ändå, försökte så gott jag kunde. Men kl 4 när Joakim slutade jobbet så bestämde vi att åka in till akuten¨, ja jag gick faktiskt med på det frivilligt. Stod inte ut längre.
Satt på akuten från 16.30 till ca 22. Det togs massa prover, klämdes och känndes på magen. Det enda som konstaterdes var höga levervärden... fick åka hem utan medicin och kallades tillbaka till akuten på onsdagen.
Åkte snällt tillbaka då och nya prover togs. Först trodde de på en blodpropp i höger lunga och lungröntgen gjordes. Syntes inget på röntgen och ultraljud gjordes av magens övre delar, lever och galla med mera.

ÄNTLIGEN hittades problemet, Gallan var full med massa små stenar och operation bestämdes redan på torsdag morgon, först ut var jag 7.20!

Operationen gick bra, lite svår att få och somna var jag tydligen.. Jag har för närvarande 4 st hål i magen (det största är ca 2 cm långt och sitter under naveln och ingen gallblåsa har jag kvar.
Ont har jag som satan har legat i sängen mest hela tiden sen jag kom hem igår kväll. Morfintabletterna hjälper inte särskillt mkt. Förhoppningsvis ska det bli bättre tills imorn.

Det finns ju fördelar med att vara lite invalid också... att bli uppassad hela tiden är rätt skönt :) Sen har jag ju världens finaste pojkvän som är här och ta hand om mig, älskar dig mest <3

Tack alla ni andra för stöd, fina uppmuntrande sms och facebook inlägg :)

/Sofia N

RSS 2.0