uppvärmning!

Högtalarna och datorn värmer upp för fullt här i huset!

Spotify krånglar dock.... vill inte ta emot min betalning för daypass så att vi slipper reklam ikväll.

Inväntar nu födelsedagsbarnet Emma<3<3<3

/S


Fixat

Yes, Både outfit och present är inhandlat inför fredag!
Nedräkningen har börjat på fullt allvar! Bara EN enda torsdag ivägen först :D Sen är det brakfest och Hardcore!!!

Har även skickat vägbeskrivning till ala på FB som ska till HÖ på fredag :D

/ Sofiaa

Har inte tid...

...att bli sjuk nu!
Mitt huvud väger bly känns det som och jag fryser som en gnuuu!
Släcker lampan och krype ner under täcket nu.

natti /S

Planer för dagen

Tisdag och 3 dgr kvar till fredag!
Känner mig inte helt bra.. men ska göra allt för att slippa bli sjuk.

måste hitta på en massa att göra så tiden går fortare... idag har jag egentligen inget annat vettigt förutom jobb ikväll inplanerat.
Men så kan vi inte ha det!

Drar mig snart in mot stora staden Karlstad<3
*sola
*kolla kläder till fredag
*tanka busskortet (som visst råkade ta slut i helgen, jag är så givmild ibland ;)...)
*Körskolan, teoriplugg
*4H planering inför lektioner och lite annat smått och gott
*jobb 16-21

Dagens låt: Jason Derulo - In my head
Måste ju lyssna på annat än hadcore *inte spela sönder*



Ha en bra dag /Sofia<3

Trött

Trött än... fast jag tog ganska lång sovmorgon imorse. Ont i huvudet, halsen och det är kallt *NEJjaghållerintepåattblisjuk* ALDRIG!

Nu ska jag bädda ner mig och se på american pie :)

Har rensat mobilen idag också, hittade mkt spännande bilder och filmklipp som jag nästan hade glömt bort...mina vänner ni ska vara glada att vi inte är ovänner, jag har mkt ocensurerat material ;)


Snart fredag............"bara" 4 dgr kvar nu, sen smäller det, hela ålvägen gungar, Emmsi fyller heeela 19 år, Hardcore på Nöjes och J <3 kommer hit. Det kan inte bli bättre!! 


/S

Sovmorgon


Hur gör man när man "sitter fast" mellan två sovande varelser? Ligger kvar ett tag till ^^,
<3


Hittade en gullig film på dessa två:
http://www.youtube.com/watch?v=JwxKkZo4NqI


Härliga söndag!

Riktigt rolig förfest igår, tack mina fiina vänner <3

Vaknade vid halv 10, mkt pigg faktiskt trots gårdagen. Det fick bli en härlig promenad i det underbara vintervädret. Minus 12 grader, strålande sol och fantastiskt mkt snö!
Flisan var lycklig men frös dock lite om tassarna men bara hon fick springa så var det inga problem.

Bildbevis



Eftermiddagen har blivit slapp. Försökte se på film, instängd först men den såg jag inte så mkt av eftersom jag somnade hela tiden men det jag såg var riktigt spännade. Nytt försök, Avatar! MKT bra film och jag lyckades nästan se hela!

Tidig kväll blir det idag, hoppas veckan går fort...Bli fredag någon gång <3

/Sofia


Vinter med stort V!

Det snöar konstant, går knappt att ta sig någon stans... jag skulle till vedboden och hämta ved, jag fick skotta mig fram. Snön gick till halva låren! ´Men jag är nog en av dom få som fortfarande njuter lite av vintern, gillar all snö faktiskt har varit alldelses för dåligt av den varan de senaste åren.


Här är ett bildbevis på all snö + en liten skymt av naken schnauzer!


Näe nu är det dags att tagga för utgång med mina älskade vänner <3 det var länge nu!

/S

Underbart!

Började inte spec. bra... Drömde världens mardröm (sockerkicken från gårdagens "kvällsmat" som speedade mig?) ni vet en sån där jobbig när man blir jagad och springer mot en dörr som är låst. PANIK! I sista sekuden blir jag räddad och drömmen slutar mkt lyckligt istället :)

Tog liten sovmorgon, tyckte att det nog skulle behövas efersom jag jobbar kväll och sedan tidig lördag morgon.
Drog mig som vanligt in mot stora staden. Hämtade nyklippt schnauzer, fick lite mat hos bästaste farmor och farfar. Tog nästa buss mot 4H och jobb!

Hade min första fredagkväll med lektioner och jag kan redan säga att fredagar nog är min favorit! Superkul, duktiga barn som verkligen lyssnar och tar till sig det man säger.
Efter lektionerna var det dags för mig själv att träna lite. Mariaträning på Elmer. Jag avgudar denna lilla, fina, grå, mesiga, barbiehästen något enormt... superpass idag! Han har faktiskt gått riktigt bra de senaste gångerna jag har ridit självständigt också. 

Näe Nattinatti imorgon är det tidig morgon, säkert snökaos och jobb!
Utgång imorn?????

/Sofia<3


Min hund är en hund igen :)

Ja igår var det äntligen dags för en rejäl makeover för Flisan... Bad, klipp, klor med mera på Tassen i centrum. Gillar verkligen det stället, hon är så himla trevlig hon som klipper och varje gång vi kommer känner hon igen Flisan! Före och efterbilder kommer antagligen ikväll :)

Kvällen tillbringades i stallet som vanligt på torsdagar. Barbacka med sits och balansövningar stod på schemat idag, kändes mkt skönt att slippa massa krav och preststionsångest, bara leka lite ;) Välbehövligt!
Efter ridningen var det dags för lite avskedsfika för Hille som lämnar oss ett tag för att åka till England.. Det blev mkt skratt och prat om gamla minnen. Fika hade vi så det räckte och blev över, perfekt kvällsmat ;)
Herregud vad speedad jag var när jag kom hem, kunde inte sova heller och sen när jag väl somnade så drömde jag en hemsk mardröm så jag vaknade igen..Det måste ha varit sockerkicken ;)

Nä nu ska jag ta mig in mot staden och plocka upp lilla F sen blir det promenad till 4H och jobb!

/S

Tillbaks på ruta ett...

Ja då var det över.. ingen ridledarkurs för mig i år heller inte..(ta det inte så hååårt)..lätt att säga, svårt att ta till sig när man känner sig totalt misslyckad! Så är det, thats life, "bara" att gå vidare och börja om från början igen med att bygga upp självförtroendet.
Tur att man har ett sånt fint stöd från alla fina vänner jag har, TACK<3 utan er hade jag tappat sugen totalt och deppat resten av livet...

Nu ska jag krama om en kudde och se på film, glöma, radera alla dåliga tankar!

/S

Fettisdagen eller heter det fetisdagen?

Körlektion idag igen kl 10.. sen en tur på stan med E som vanligt <3 alltid lika trevligt! Vi han både fynda på rea, snacka både skit och seriösa/jobbiga saker och planera utgång ;)

Jobbet sen, blev bjuden på semla, MKT gött de!
Hade min första kväll med lektioner och det gick bra, fick fina kommentarer av både föräldrar och barn :') käns väldigt skönt faktiskt!
Men jag måste bli bättre på at välka rätt kläder... KALLT, fryser än...

Nu ligger jag i sängen och försöker tina under massa filtar och täcken samtidigt sm jag kämpar med att hålla de onda tankarna borta från mitt huvud... ska nog stänga ögonen och sova innan dom får övertaget helt!


/s

känslig?

Igår kväll såg jag på filmen Marley och jag. Den handlar i stort om ett par som skaffar en hund som är lite besvärlig att ha och göra med ;) Helt naturligt så blir de väldigt fästa vid den och nu måste jag ju tyvär berätta slutet så om ni vill se den så fortsätt inte läsa.............

....Det blir iaf väääääääldig sorgligt på slutet när hunden p.g.a. ålder och sjukdom måste tas bort.... och oj vad tårarna ran på mig, jag brukar inte vara så blödig men antingen var det en väldigt sorglig film som jag kunde relatera till ganska mkt (det där med att ta bort sitt djur är aldrig kul, har gått igenom det en gång redan) eller så beror det på min situation just nu, är nog lite extra känslig just nu faktiskt, det är mkt att tänka på, alldeles för mkt krav på mig själv.

Filmen var bra iaf mysig, men jag var tvungen att titta en stund på en lite mer lättsam film efteråt. Det var inte direkt så att man kunde stänga av, glöma bort och somna inte...


Betyg: 7,5 av 10 lite för sorglig i slutet för min del..

/S


helg följs alltid av vardag

Ja då rullar vardagen på igen som vanligt.. idag är jag helt ledig, underbart, inga planer alls faktisk!
Funderar och funderar över veckans dilemma bara... läskigt, lite avgörande och jag bode göra det.

Helgen i korthet:
Har har haft en underbar helg med J <3 saknar redan... men två veckor går fort! Underbart att inte vara ensam på alla hjärtans dag också för en gångs skull också!
Är glad för en av mina abslut BÄSTA vän som förlovat sig under helgen också, ni är så perfekta för varandra verkligen, lycka till och vi ses när ni lämnar värmen och kommer hem till Sverige igen :)

JO föresten det måste jag ju berätta, jag ska snart boka halkbanan!!! :D det känns som ett stort steg på vägen mot körkortet. Det var min lärare som på förra lekt. sa att efter nästa lektion så bokar vi halkbanan!
(Ni får ursäkta om jag tjatar mkt om körningen men det är verkligen det centarla i mitt liv just nu jag VILL ha kortet NU!)

/ Sofia





oplanerade onsdag

Sovmorgon idag, underbart men är det inte typiskt att man alltid vaknar tidigt även om man KAN sova så läge man vill...

Idag hade jag verkligen inte planerat in någonting men tro inte att jag sitter hemma och drygar för det inte! Måste utnyttja dagen till fullo så jag åkte in till körskolan och satt där ett bra tag. 2 timmar tror jag att det blev men inte klarade jag det där jävla testet ändå trots 3 försök. Fick sådär 59/70, 62/70 och 64/70 sen gav jag upp! Nya tag imorn efter körlektionen!

Imorn blir det Tidig morgon seeen kväll.. körlektion, sola en stund, IKEA (doftljus igen, jag är beroende+ lite annat smått och gott som alltid åker med), Stallet rida liten grå söt och sen lektioner till 21 är väll hemma vid 22.30 någon gång ;) Torsdag härliga torsdag!


Lilla Elmer tänk om han var en halvmeter högre ungefär...


/SofiaNilsson

många mil i bil

Uppe med tuppen idag för att ta bussen till 4H och möte inför jobbet som börjar nästa vecka, fick lite uppgifter som jag har fixar nu ikväll. *duktiga effektiva jag*

Efter mötet blev jag upphämtad av P&M och övningskörning stod på schemat. Jag körde till Värmskog (sommarstugan) tur och retur. Det blir några mil och dessutom motorväg, på och avfarter, dåligt väglag, samt hyffsat mkt traffik! Det gick iaf bra, några påpekningar om växlingen som jag fortfarande kan bli bättre på...men det går framåt.

I sommarstugan skulle det skottas snö på taken (farfar orolig).. Guuud vad mkt snö det är alltså! Pulsade genom snön som gick en bit ovanför knäna!! Härligt tycker jag ändå, sån här vinter har vi inte haft på väääldigt länge.

Skulle ha tränat för Charles idag också men det blev inställt så vi åkte hem och uträttade lite ärenden på Ön = ännu mer övningskörning för min del, bl.a. parkering :) Mörkerkörning blev det också lite senare när syrran skulle hämtas i stan och tror ni inte att alla rödljus i heeeeela stan var tajmade så att jag fick stanna varje gång, ganska bra faktiskt för jag behöver träna på starterna under lite press.

Näe nu sitter min lilla prins och skriker på mig, han vill att vi ska sova nu så jag får väll följa order ;)

Natti /S

 


Måndag igen då

Körskola och körlektion stod först på dagens schema, tycker faktiskt att det gick väldigt bra idag! Har både fickparkerat och backparkerat utan problem, chockade t.o.m. två tanter som parkerade bredvid mig;) *stolt*

Efter lektionen gick jag till Tassen i Centrum och beställde tid för klippning av våran så kallade dvärgschnauzer som just nu liknar mer en gatukorsning ;) Nästa torsdag är det dags!

Buss hem, kontrollanter som vanligt när jag ska åka buss och dom frågar alltid samma frågor. Hur gammal är du? -19... vilket år är du född? -1990.. jaa jag är skolungdom i 6månader till!

Så kommer man till det här med mat när man inte har den servicen längre som i skolan.... Hmm vad ska man äta idag då. Idag blev det iaf Chili Con Carne. Brukar tröttna på det där med att stå i köket och inte orka göra mer än något enkelt, men idag slog jag på stort och bakade kladdkakemuffins till efterätt :) *mummmms*

Stallet och U-SEK möte nästa!


( Receptet hittade jag på Linda Blom´s blogg )

/Sofia

Vilken natt!

Idag mår jag piss! Det är rätt åt mig... skulle kanske tagit det liiiiite lugnare igår:P

Emma och jag började på stadshotellet med lite förfest jag drog sedan vidare en sväng för att träffa lite gamla kompisar som jag inte sett på vääldigt länge, mkt trevligt men det blev hanska mkt dricka för lilla mig... Nöjes nästa! Där var det röjj kan jag lova! Det gick överstyr... jag missade bussen, väckte pappa som kom och hämtade. Somnade. vaknade. Snurrigt. Somnade. vaknade. Fortfarande snurrigt... Jävla söndag!

Minneslucka...många ringda samtal som jag inte kommer ihåg alls = INTE OK!
Kan även tillägga att mitt alias "stålmagen" är raderat :P

Var ute i det fina vädret en sväng för tt få lite luft alldeles nyss men det var tyvär lite för ljust för mina ögon så nu hamnade jag här och ska dra på en film tänkte jag ;)


over and out /S


fredag på ön

Ja så var det fredag :) Heeelt ledig, inga måsten. SKÖNT!

Fixat lite med mina spellistor på Spotify och bara softat faktiskt sen har jag varit och shoppat billigt godis på ICA Lövnäs *mums*... Hade tänkt mig utgång ikväll också hade minst två partyn på G men det blev ju inget pga. drickaproblem. Men imorn!! Då SKA jag, kan inte sitta här och deppa hela helgen.

Jo föresten!!! Imorn bitti så rullar vi iväg till Örebro för att köpa/hämta hem mitt blivande lilla "vrålåk", en Hyundai Atos ;) silvergråmetallic -05 Detta är ännu en sporre till att ta det där j*vla körkortet snart! :D

(så här ser den ut fast mörkare grå..)


/SN

PRESTATIONSÅNGEST!!!

Jag kan inte sitta till häst utan att känna väääärldens prestationsångest, mitt största intresse är just nu...ja vad ska man säga, det är inte en hobby längre! Mår bara dåligt av att tänka på det, och ridprovet!!!! Självförtroendeoch självkänslan ligger i bott så om vi ska vända det hela till något possitivt så... Vad kan bli sämre av att misslycklas med ridprovet?? ;)

FYYYY på mig inte tänka så himla negativt hela tiden!

Nä nu ska jag leva ut mina instängda känslor på kudden tror jag.


Förlåt för ett väldigt deppigt inlägg men så är det just nu då kan jag ju inte skriva att allt är bra:P

/S

snö i massor

Nu har det snöat hela dagen igår och antagligen hela natten för utanför min ytterdörr är det minst en decimeter nysnö! Det snöar än... jag ska ta mig till bussen snart genom detta.

Inser precis också att jag inte kan ta min genväg genom skogen som förkortar vägen med ca 4 minuter eftersom det förmodligen inte är plogat i skogen:P

Men snö är fint och mysigt :)

/S

Jobb igen :)

Imorse blev jag inringd att jobba EM, perfekt!
Åkte alltså först och körde en lektion på körskolan, stadskörning och rondell var vad dagens lektion bjöd på... jag har blivit bättre på växlingen nu iaf men istället "tappat bort" dödavinkeln litegrand... *fy mig* Kan dock skylla lite på dagens väglag/väder som gjorde mig lite mer stressad och förvirrad i vissa situationer. Gick hyffsat iaf, måste säga att jag verkligen gillar min lärare, han ä så himla lugn och det är precis vad "stressfia" behöver! ;)

Gick och köpte mig en dagens baugette på sjökvistens och hoppade sedan på 4:ans buss mot 4H och jobb! Fick idag reda på mina nya arbetstider, 3 kvällar i veckan. Alltid något! :) *pengarpengar*


Ett litet tillägg till dagens blogg: Jag är SÅÅÅ trött på mitt tunna platta tråkiga hår! Är beredd att lägga lite pengar på det nu! Kanske en hårförlängning?? Behöver även tips på bra hårprodukter som fixar en HÅLLBAR volym!
Här är mitt tråkhår:


Tips SÖKES!

/S


på´t igen bara!

(varit bortrest i hegen om ni har missat det, därför inget bloggande men nu är jag med igen!)

Tisdag då.
Skönt med lite sovmorgon idag :)
Åt frukost och dunkade lite musik här hemma (partysugen).. Emma kom och hämtade mig och vi åkte till stan, uträttade lite ärenden och åt lite mat. Sen svidade vi om till ridkläder och det bar av till Färjestad RK där träning på STOR häst, närmare bestämt 170cm i mankhöjd! Passet gick dock inte alls bra tyvär :( och med två vecor kvar till ridprovet så känns det inte alls bra! *inte gräva ner mig själv* Mitt självförtroende behöver en rejäl knuff uppåt om detta ska gå....


/Sofia 

RSS 2.0