Supergod älgryta!
Provade att göra den här älggrytan och den blev SUPER-god! Så har du tillgång till lite grytbitar av älg, Prova!
Antal portioner: 6
Ingredienser
ca 800 g grytbitar av älg
salt och peppar
2 msk vetemjöl
1 tsk timjan
2 morötter, i bitar
10-tal steklökar
1 klyfta rotselleri, i stavar
1 lagerblad
6 kryddpepparkorn
6 enbär
2 msk viltfond
1/2 flaska rött vin
ev. 1/2 dl grädde
matfett till stekning
Gör så här
1. Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta, strö på timjan och mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré.
2. Bryn morötter, lök och rotselleri i matfett och lägg i. Tillsätt kryddorna och slå på vin så det knappt täcker.
3. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet. Smaka av såsen. Runda eventuellt av med lite grädde.
SV: Tack!! Vad kul att du tkr de. :-D Roligt att du följer min blogg. :-) Kram!